Това съобщават от пресцентъра на болничното заведение, цитирани от БТА.

Наскоро баща на младеж, пострадал тежко при катастрофа, е разбил вратата на шокова зала и е нарушил работата на екипа, борещ се за живота на сина му. Друг пиян пациент пък разбил вратата на спешния хирургичен кабинет на болницата.

На 12 февруари в Спешното отделение на болницата, недоволен от изчакването мъж, е разбил вратата на кабинета по "Уши, нос, гърло" и е отправил заплахи за физическа разправа с дежурния лекар, придружени с нецензурни изрази. След това е избягал.

По време на същото дежурство е имало прояви на агресия и от близки на болно дете, които са настоявали трима придружаващи го възрастни, да наблюдават прегледа. По време на самия преглед в кабинета бащата, недоволен от това, че бабата на детето, е била помолена да излезе, е псувал лекаря и е отправял заплахи за физическа разправа. От болницата уточняват, че в същия ден дежурният лекар в спешно отделение е консултирал 52-ма пациенти, пет от които са били приети за лечение.

От ИСУЛ напомнят, че спешният кабинет по "Уши, нос, гърло" е един от най-натоварените в страната. През 2010 г. в него са консултирани над 17 000 пациенти.

На 21 януари т.г обаче главният асистент в Клиниката по УНГ-болести на ИСУЛ д-р Михаил Маджунов бе уволнен заради смъртта на 4-годишната Гергана Илиева, която той оперирал от сливици в началото на декември 2010 г. А две седмици по-късно детето почина.