Агенцията по вписванията: Опасен вирус атакува компютри

stat
16:32  |  14 февруари 2018 | Общество / Автор Красимир Тодоров /  
Опасен вирус атакува компютри от името на Агенция по вписванията Опасен вирус атакува компютри от името на Агенция по вписванията
Сн.: Shutterstock

Стотици компютри са атакувани със съобщение от името Агенция по вписванията, което се оказа опасен вирус.
Съобщението гласи: „Агенция по вписванията уведомява, за промяна в крайния срок за подаването на годишните финансови отчети. След изтичане на срока, Агенция по вписванията ще предостави на Национална агенция за приходите списък на търговците и фирмите, неподали годишни финансови отчети. Неподалите в срок ще бъдат санкционирани от НАП или АДФИ, като предвидените санкции са в размер от 300 до 2000 лв. За повече подробности, моля, отворете прикачения файл.“

Подателят на фалшивите електронни писма не е с имейл адрес от официалния домейн на Агенция по вписванията – registryagency.bg, нито е свързан с Агенция по вписванията.

Всички срокове и изисквания на Агенцията са налични на официалната интернет страница - http://www.registryagency.bg/bg/, както и на страницата на Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел - http://www.brra.bg/, съобщават от Агенцията по вписванията.

Според получили съобщението, то идва от @sanseikenki.co.jp.
Последно в Общество


Има ли разлика между Валери Жаблянов и Георги Марков

Валери Жаблянов беше отстранен от зам.-председателския пост в НС, след като си позволи остри изказвания, които той и БСП маскираха като лично мнение.