Талибани убиха с камъни млад мъж за прелюбодейство

stat
17:55  |  14 февруари 2018 | По света / Редактор Надежда Христова /  
Публичните процеси са все по-често явление в районите, контролирани от талибаните Публичните процеси са все по-често явление в районите, контролирани от талибаните
Сн.: Скрийншот

Талибаните в северната афганистанска провинция Сари Пул убиха млад мъж с камъни по обвинение в прелюбодейство.
"Инцидентът се случи в неделя в Лагмани, район в покрайнините на провинциалната столица", съобщи говорителят на губернатора, цитиран от ДПА и БТА.

Според него талибански екстремисти са арестували 25-годишния Джамалудин преди една година, обвинявайки го в извънбрачни отношения. След това са провели публичен процес срещу него. Засега екстремистите не са коментирали.

Публичните процеси са все по-често явление в районите, контролирани от талибаните, които управляват или имат влияние върху 13 на сто от страната, по данни на САЩ и афганистанското правителство. Други източници посочват много по-голям процент.

Билял Седики, говорител на Независимата афганистанска комисия за човешките права, заяви, че извършеното е против законите на страната и законите за човешките права. Той добави, че повечето случаи на публични процеси, извършени от екстремистите, са били срещу жени.

В провинция Бадахшан през август миналата година групировката публично уби мъж с камъни по обвинение в извънбрачни връзки.Последно в По света


Форум за иновации събра хиляди хора, жадни за нови идеи

Четвъртото издание на форума за иновации Innovation Explorer събра хиляди хора, жадни за нови идеи.