За мен идейната същност, левите идеи, които предлагаме, справедливата данъчна система, участието на държавата в икономиката и политика по доходите са неща, от които не бих отстъпил, каза още Проданов - водач на листите на Коалиция „АБВ - Движение 21“ в 27 МИР - Стара Загора и 23 МИР – София в ефира на БТВ.

„Няма как да бъде създадено лявоцентристко управление в следващия парламент без нашето участие. Въртете, сучете, правете сметките, но няма как. Ние сме единствената пречка пред това Бойко Борисов да се върне за трети път на власт“, заяви той.

И допълни, че в бъдещо правителство политическата формация би се коалирала с други партии само на принципна основа.

„България 27 години марширува надясно, независимо коя партия управлява, дали е лява или дясна, мерките са все десни, а на България й трябва автентична лява политика", посочи Проданов.

Присъствието ни в парламента е необходимо, защото на хората е необходима истинска, смислена лява партия, ръководена от млади и енергични хора без зависимости, без политическа обвързаност и желание за лично облагодетелстване, каза лидерът на АБВ.

Проданов сподели, че първото нещо, с което ще се заеме коалицията в бъдещия парламент, е да инициира закон за отмяна на плоския данък и въвеждане на необлагаем минимум.

*Платен агитационен материал на Коалиция "АБВ-Движение 21"



Kупуването и продаването на гласове
е престъпление