От пресслужбата на Тръмп съобщиха официално, че президентът е "много разочарован" от воденото от прокурора разследване за предполагаеми връзки между неговия предизборен щаб и Русия.

Самият Тръмп атакува публично провежданото от Мълър разследване и обвини за това бившия шеф на ФБР Коми. Точно това предизвика подозренията, че се готви уволнение на спецпрокурора.

"Ако Тръмп уволни Робърт Мълър, той ще предизвика конституционна криза. Трябва да защитим нашата демократична система срещу подобно посегателство", призова конгресменът демократ Адам Шиф по този повод.

Неговото мнение се споделя и от други представители на законодателната власт в САЩ. При това не само демократи, но и републиканци.

"Трябва да оставим Мълър да работи спокойно. Той има това право и е честен човек. Ако беше направил нещо недобросъвестно, разбирам, но в този случай няма такова нещо", казва и сенаторът-републиканец Орин Хътч, цитиран от "Вашингтон пост".

Вестникът съобщи още, че адвокатите на Тръмп са предоставили на спецпрокурора коментар по ключови моменти от неговото разследване. Това е направено с надеждата, че разпитът на Тръмп от прокурора ще бъде съкратен. Адвокатите се притесняват, че президентът има склонност да говори недоказани неща и това може да го направи уязвим.