Първият, според анализаторите на изданието е вариантът "Огън и Ярост" или превантивна война.

Съветникът по националната безопасност на Белия дом Хърбърт Макмастър обяви, че е възможно да бъде нанесен внезапен масиран удар по севернокорейската военна инфраструктура, която да отслаби и направи невъзможен ответен удар.

Недостатъкът на подобен вариант са сериозното количество скрити обекти на Ким и по-важното: наличието у севернокорейците на над 8000 далекобойни артилерийски системи, в чийто обсег се намира столицата на Южна Корея Сеул.
Разрушаването дори частично на силната южнокорейска икономика ще доведе до непредвидими и сериозни последици за световната икономика.

Вторият вариант е засилване на политиката на сдържане. Недостатъкът е, че  и  в момента тя е налице и е достатъчно силна. При това  режимът на Северна Корея може и да не види съществена разлика и  да продължава да не реагира в исканата насока.

Третият вариант: "Смяна на главата". Тук има игра на думи, в оригинала думата е "decapitation",  която означава отрязване на главата, обезглавяване.

Ясно е за какво става дума: отстраняване по някакъв начин на Ким от ръководния пост или елиминирането му. 
Съвсем малко вероятен вариант, предвид изолираността на Северна Корея и "опита" на ЦРУ с Фидел Кастро.

Смяната чрез обкръжението му едва ли е вариант по понятни причини, а "хигургически точен удар" с цел елиминирането му може да доведе до съвсем непредвидими последици. 

Четвърти вариант: Усилване на икономическия натиск. Тук проблем има и с китайците. Те не биха желали внезапно падане на режима и огромна хуманитарна криза на границите си на североизток. Някои вашингтонски ястреби дори искаха въвеждане на санкции и към китайските компании, свързани по някакъв начин с търговия  и други проекти с режима на Ким. 

Петият вариант според изданието е връщане на стола на преговорите, прекратени по време на администрацията на Обама.

Американците заявяват, че са готови на преговори, при предварително безусловно поет ангажимент от страна на севернокорейците за спиране на всякакви ракетни и ядрени изпитания. Тук има скрити подводни камъни. Едно мълчаливо признание на правото на севернокорейците да останат притежатели на някакво ядрено оръжие би имало много лош анти-дисциплиниращ ефект по отношение на други подобни желаещи да се присъединят през задната врата към ядрения клуб.

Шестият вариант - замразяване на конфликта. Русия и Китай бяха излезли със съвместно предложение Северна Корея да прекрати всички ракетни и ядрени изпитания, а Южна Корея  и  американците - военните учения на юг.

Седмият, последен вариант, според "Гардиън" е опит за договаряне.

Водещият американски експерт по Северна Корея Зигфрид Хекер, който седем пъти  е посещавал Северна Корея  и  е допускан и до ядрените и обекти, наскоро призова двете страни веднага и  без всякакви условия да седнат на масата за преговори.

Това те трябва да направят, за да не бъде допуснат сериозен световен конфликт в резултат на някаква фатална неволна грешка или лошо стечение на обстоятелствата.
Явно експертът смята, че повод за притеснения има.