Пхенян: Морската армада на САЩ носи заплаха от ядрена война

stat
12:51  |  14 ноември 2017 | Политика / Редактор Димитър Михайлов /  
Самолети F-22 от палубната авиация на САЩ изпълняват полет над Южна Корея Самолети F-22 от палубната авиация на САЩ изпълняват полет над Южна Корея
Сн.: Getty Images/Guliver Photos

Северна Корея твърди, че американските самолетоносни групи край Корейския полуостров пораждат заплаха от ядрена война.
Официален Пхенян изтъква, че безпрецедентното разполагане на три американски самолетоносни групи "в нападателна позиция" около Корейския полуостров прави невъзможно да се предскаже кога ще избухне ядрена война, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В писмо до генералния секретар на ООН Антониу Гутериш севернокорейският посланик в ООН Джа Сон-нам заяви, че съвместните военни учения създават най-тежката обстановка около полуострова, която е имало някога.

Той отбеляза, че САЩ отново изпращат на мисии по всяко време на денонощието стратегически бомбардировачи Б-52, способни да носят ядрени бомби, "като във времената на Студената война".

Мащабните ядрени военни учения и шантажите, които САЩ упражняват цяла година без прекъсване, навеждат на мисълта, че изборът, който направихме, е правилният и трябва да продължаваме по този път докрай, каза посланикът.
Последно в Политика


Валентин Златев:Не се очаква повишение на цените на горивата

Не се очаква повишение на цените на горивата, смята председателят на Българската петролна и газова асоциация Валентин Златев.