Намерени са телата на 7-те американски моряци

stat
10:54  |  18 юни 2017 | По света / Редактор Мануел Насименто /  
Разрушителят ”Фицджералд” пострада значително, след сблъска с товарен кораб Разрушителят ”Фицджералд” пострада значително, след сблъска с товарен кораб
Сн.: БТА

Командирът на американския Седми военноморски флот съобщи, че е прекратено издирването на седемте моряци, обявени в неизвестност.
Вицеадмирал Джоузеф Окойн съобщи, че в пострадалия кораб са открити тела, но не уточни колко, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Като се позовава на официален източник, Си Ен Ен съобщи, че в наводнените отделения на разрушителя са намерени телата на издирваните моряци, след като плавателният съд се върна в база Йокосука с помощта на влекачи.

Разрушителят пострада значително, след като в събота се сблъска с товарен кораб, плаващ под филипински флаг в Токийския залив. Щетите са тежки и за поправката ще бъдат необходими месеци, уточни вицеадмиралът.

Под ватерлинията има голяма пробойна и корабът е бил близо до потъване, но благодарение на усилията на екипажа се е задържал на вода, допълни той.

Последно в По света


Дайнов: Само с ентусиазъм няма как да влезем в Шенген

Похвално ще е политиците ни да са единодушни в името на националната кауза Шенген. Но да не ни демонстрират само ученически ентусиазъм.