"Отхвърляме неоснователните инсинуации за военна помощ, която Москва доставя на бунтовниците и за изстрели от територията на Русия срещу позиции на украинската армия", посочи руското външно министерство в комюнике, цитирано от Франс прес и БТА.

"Всичко това е съпроводено с позоваване на "някакви доказателства", които имал Вашингтон. Фактите, на които се опират тези фалшиви твърдения, просто не съществуват", допълни министерството.

САЩ, "които подкрепиха антиконституционния държавен преврат в Киев споделят напълно отговорността за кръвопролитията" в Украйна.

"Съжаляваме, че САЩ продължават да обтягат все повече руско-американските отношения и че представителите на Държавния департамент се увличат в антируска пропаганда", се казва в комюникето.

САЩ са предали на НАТО данни за изстрелвания на ракети от Русия по цели на Украйна

САЩ са предали на НАТО разузнавателни данни за изстрелвания на ракети от територията на Русия по цели на Украйна, предаде РИА Новости, цитирана от Агенция "Фокус", позовавайки се на военен източник в Алианса.

Съединените щати са предоставили на НАТО разузнавателна информация, която ясно показва това, че от руска територия са били изстреляни ракети по цели на Украйна. Смятаме, че заключенията на САЩ са основателни”, завил източникът, пожелал анонимност. Той не е дал повече подробности за засекретената информация.