Според изданието vz.ru, което  е близко до управляващите от Единна Русия, администрацията на Тръмп ще изпълнява този закон там, където той би отговарял на интересите и приоритетите на провежданата от него политика.

Основания за подобен извод се намират в някои пасажи на заявлението на Белия дом след подписването на закона, като например: "Творците на нашата конституция са дали управлението на външната политика в ръцете на президента. Сегашните обстоятелства доказват тяхната правота."

Ако Конгресът обвини президента в неспазването на закона, Белият дом може да поиска тълкуване от Върховния съд и последният да препотвърди неговите правомощия, обявявайки  някои текстове за неконституционни.

Ясно е, че в Русия законът бе посрещнат крайно негативно, продължава изданието.
Тръмп бе обявен за слабак, победен от Конгреса и истаблишмънта, срещу който се зарече да се бори, а очакванията на руснаците, че ще настъпи конструктивен диалог и сближаване на позициите, се оказаха напразни.

Но давал ли  е Путин някога да се разбере, че той се надява, разчита на Тръмп едва ли не да "бъдат приятели", пита изданието и продължава:
Да се говори за "напразни мечти" по отношение на Тръмп от страна на Путин е смешно. За разлика от сегашните му критици, руският президент не е имал илюзии в това отношение.

Наивно било да се смята, че Путин е "подведен", "заблуден" или че е готов на някакви компромиси с руските национални интереси, включително на Донбас или по отношение на актуалния политически курс (тук вероятно се има предвид основно Сирия).

"В днешния свят на геополитически игри не само  в равнините на междудържавните отношения, но и свръхсложните им взаимоотношения с междунационалните и наднационални елити, необходимо е да се правят комбинации и сложни ходове, разчетени и напред в бъдещето", допълва анализаторът на "Взгляд".

След това той прави доста интересен паралел:

"Самата настройка на Тръмп, тези цели и задачи, които той си е поставил, ознаменуват начало  на най-силна криза в Съединените щати. Макар малко примитивно, бихме могли да я сравним с нашата перестройка на Горбачов".

САЩ имали два начина за излизане от тази криза: Единият е или да се върнат към нормалното си състояние на силна, национална държава, най-силната в света, или да се сринат в пропастта вследствие на опитите си да задържат статуса на световен хегемон, когото те вече не притежават, според изданието.

Изборът бил от исторически  мащаб и според това кой ще победи в това противопоставяне в следващите 10-15 години, зависи каква цена би платило човечеството при преминаването си от еднополюсен към многополюсен свят, какъвто процес  течал в момента.

"Ето на какво залага Путин и  ето защо за нас е важен Тръмп", заключава анализаторът и допълва: "Всички тези санкции, приказки за разбити надежди и студени войни са празна пропаганда  и биха били актуални, ако  бе победила Хилъри Клинтън. Тези, които твърдят, че Тръмп е загубил и го наричаха "клоун" нека не бързат и  да помислят с главите си.

Дори загуба на Тръмп, неговото сваляне, убийство или принудително преминаване на позициите на истаблишмънта, би ни било от полза, защото това само ще усили противоречията в американското общество, които неминуемо след кратко затишие ще се разгорят с нова сила.

Без значение дали това ще се случи или не, Русия ще продължи своята политика към построяване на нов, многополюсен свят. Такъв свят е неминуем, но заедно с Америка като партньор, преходът към него може да стане с по-малко кръв и затова именно и тази "игра" си заслужава", завършва изданието.