Клипът със заглавие "Пламъците на войната" е публикуван късно вчера и показва как ислямисти взривяват танкове, ранени американски войници и други, които ще бъдат убити, предаде АП, цитирана от БТА.

Има кадър с президента на САЩ Барак Обама, който декларира, че пехотни части няма да бъдат изпращани в Ирак.

Клипът завършва с текст "битката едва започва".

Записът вероятно е отговор на изявлението на председателя на Съвета на началник-щабовете на Въоръжените сили на САЩ ген. Мартин Демпси, че ако досегашната стратегия на въздушни удари срещу ислямистите в Ирак не доведе до успех, той би препоръчал изпращането на американски сухопътни части в страната.
САЩ вече правят широка коалиция срещу ислямистите.

САЩ вече нанасят въздушни удари по позициите на екстремистите до иракската столица Багдад като "начало на по-интензивни действия срещу бойците на "Ислямската държава".

Над 50 бойци са били убити при две въздушни нападения северно от Багдад днес, предаде ДПА.
При бомбардировка от иракски бойни самолети в град Ад Дулуя, на 80 км северно от Багдад, са загинали 26 членове на организацията и са били унищожени шест коли.

Сред убитите е и командир, замесен в убийството на стотици войници, заловени край Тикрит през юни, няколко дни след началото на офанзивата на "Ислямска държава" в Северен Ирак.
Тогава сунитската екстремистка организация заяви, че е избила 1700 шиитски войници, и публикува снимки на масови екзекуции на младежи в цивилно облекло.

Други 28 джихадисти са загинали при въздушен удар срещу лагер, използван от "Ислямска държава".

Миналата седмица джихадистите разпространиха в интернет видеоклип, на който се вижда обезглавяването на британеца Дейвид Хейнс. Групировката вече екзекутира двама журналисти от САЩ - Джеймс Фоли и Стивън Сотлоф.

АНКЕТА: Ще успеят ли Западът, Турция и Русия да спрат свои граждани да заминават на Джихад?