26-годишният мъж е загинал в Хамбург, а бременната му приятелка, която също се е намирала в превозното средство, е ранена, съобщиха БНР и bTV.

Пожарната в града съобщава за множество клони и отломки, които са били разпръснати по пътищата и също затрудняват движението, а много хора са блокирани в автомобилите си.

Вижте снимки>>>

Торнадо, предизвикано от бурята, нанесе големи щети в град Бютцов, близо до Рощок, хвърляйки коли на 70 метра, предават местни медии. Покривите на много сгради са отнесени, има изкоренени дървета. Местната болница е евакуирана, а улиците са задръстени от боклуци и парчета стъкло.

Лошото време предизвика и смущения в транспортната мрежа в страната, което доведе до промени в разписанията на влакове и автобуси. Според данни на местни медии, скоростта на вятъра е достигала до 119 км/ч в град Гайленкирхен, близо до Аахен.

Ураганът връхлетя след период на необичайни горещини в северната част на Германия, а метеоролозите очакват утре още бури.

През юли 2010 г. отново след необичайни горещини в Северозападна Германия, силни бури отнеха живота на трима души, а десетки бяха ранени. Торнадо се разрази над германския остров Хелгулан, Северно море, като пострадаха 11 души, единият от които бе с опасност за живота.