Вулф вече изрази съжаление, че като премиер на Долна Саксония в периода 2003 - 2010 година не е оповестил публично, че е взел 500 000 евро назаем от бизнесмен и че е отрекъл да има бизнес отношения с него. 

Президентът, който бе предложен на поста именно от съпартийката му Меркел, днес позволи на журналисти да видят, но не и да снимат, документите за частната сделка, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Президентът отлично върши работата си и лично обясни въпросите, които възникнаха", каза днес Меркел, пристигайки на посещение в Косово. Тя похвали Вулф за това, че е показал документите и подчерта, че му има пълно доверие във всяко отношение.

Междувременно Кристиан Вулф призна още, че докато бе министър-председател на Долна Саксония е отсядал във вили на приятели бизнесмени. Подложен на натиск от медиите, чрез своите адвокати той обяви, че е бил шест пъти на частна почивка във вили на свои приятели, съобщи Ройтерс, на която се позова БГНЕС.
След директната подкрепа от Ангела Меркел обаче коментарите, че скандалът може да му коства президентството едва 18 месеца след заемането на поста, вероятно няма да се окажат верни.

Но случаят с Вулф със сигурност е поредното главоболие за Меркел, която вече води спорове с правителствата на страните от еврозоната за условията, при които да бъде създаден фискалният съюз, и се опитва да потуши напрежението в управлението на Берлин, създавано от по-малкия й коалиционен партньор - Свободната демократическа партия.