При първия инцидент, късно снощи, група млади германци използвали прътове и лютив спрей срещу сирийци, които ги замеряли с камъни край приют за бежанци в град Зангерхаузен, на 200 километра югозападно от столицата Берлин, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В Бауцен, близо до границата с Полша, непълнолетен сириец заплашил 39-годишен германец. Младежът, на 17 години, си е нанесъл леки рани и е бил приет в болница. Бауцен влезе във водещите новини миналия месец с поредица сбивания между местни жители и мигранти.

На 15 септември в  Бауцен също имаше  сблъсъци между местни жители и бежанци.

Тогава на един от площадите на този саксонски град се събраха около 80 местни жители, включително жени, и примерно 20 мигранти. Очевидци твърдят, че двете групи се обиждали, в ход бяха пуснати и бутилки.

Пристигналите около 100 служители от силите разграничиха спорещите и се опитаха да ги изтласкат от площада. Тогава от мигрантските редици полетяха дървени палки и бутилки срещу силите на реда.


При трети инцидент късно снощи в северния град Шверин полицията се намесила, за да раздели 30 местни жители и нападнатите от тях 10 мигранти.

Френски полицаи влязоха в сблъсъци с мигранти и активисти при "Джунглата"

Френската полиция използва сълзотворен газ и водни оръдия срещу мигранти и демонстранти около бежанския лагер в Кале, известен като "Джунглата".

Около 200 мигранти и петдесетина активисти се бяха събрали под един мост, за да протестират срещу лошите условия в лагера, който президентът Франсоа Оланд се закани, че ще закрие до края на годината.

Полицаите влязоха в стълкновение с мигрантите, опитвайки се да ги изтласкат към намиращия се наблизо лагер, а активистите хвърляха камъни по органите на реда. Други 150 демонстранти бяха потеглили от Париж с четири автобуса, но полицията ги спря на 50 км от Кале.

В Кале през последните две годни се струпаха хиляди мигранти, избягали от войните и нищетата в Афганистан и Сирия. Мнозина от тях се опитват да се качат на влакове или камиони, за да преминат през канала под Ламанша и да попаднат в Обединеното кралство.

Съществуването на "Джунглата" предизвиква недоволство сред местните жители и налага постоянно полицейско присъствие в района.