Това заяви националната статистическа служба, цитирана от Асошиейтед прес и БТА. Това е най-високото ниво от 2005 г., когато германските власти започват да събират такива данни.

Според статистическата служба общият брой на хората с имигрантски произход в Германия е достигнал 16,4 милиона през 2014 г. - с около 3 процента повече в сравнение с предишната година. Това се равнява на малко над една пета от населението на Германия.

Повече от половината от тях имат германски паспорт.

Данните показват, че от 2011 г. в Германия са пристигнали 620 000 имигранти от Европейския съюз - предимно поляци, румънци, италианци, българи и унгарци.
Много се е увеличил и броят на китайците, сирийците и индийците, предаде БНР.

Преди дни стана ясно, че в последните месеци хиляди хора от Западните Балкани също са подали молба за убежище във Федералната република Германия, въпреки че шансовете да им бъде признато това право са минимални, особено след като държави като Сърбия, Босна и Херцеговина и Македония бяха обявени като сигурни страни на произход.

Сред един от най-обсъжданите способи за ограничаване на притока от имигранти в Германия е повторното въвеждане на визи - тема, която се дискутира все по-често сред германските експерти в управлението.