През 2004 г. германецът нападнал и намушкал с нож своя съседка и бил осъден на 8 години "лишаване от свобода", пише в. "Вестфален Блат".

Телата на 24-годишната Хатидже Байрям и 6-годишният й син Ахмет бяха открити в понеделник вечерта в апартамента на хазяина им Тюнерман. Майката и детето са били намушкани многократно с нож. Жилищната кооперация, в която е извършено двойното убийство се намира в централен квартал на 75-хилядния град Детмолд.

След двойното убийство 53-годишният Томас Тюнерман е избягал и се укрива. Обявен е за общонационално издирване, а по случая работи екип от 16 следователи. Те все още изясняват как и защо 24-годишната майка и 6-годищният й син са се озовали в апартамента на хазяина си. Хатидже и Ахмет са живели на първия етаж в кооперацията, а жилището на Тюнерман е на последния. Не е ясна и причината за двойното убийство.

Хатидже Байрям пристигнала в Германия през октомври 2016 г., а през последните 6 месеца работила като чистачка в мебелен магазин, пише Öztürk.de. Собственикът на магазина Мустафа Йълмаз разказва, че Хатидже е била много съвестна и споделяла с него всичко. Когато в понеделник жената не се появила на работа, братът на Йълмаз отишъл до апартамента й. Същевременно работодателят на българката се обадил в училището, в което ходел 6-годишният Ахмет и разбрал, че детето не е било в клас.

Тогава братята подали сигнал в полицията. Когато криминалистите отворили апартамента на Хатидже, те открили лампите светнати, а телевизорът работещ. След това били намерени кървави следи в мазето. Накрая открили телата на майката и момченцето в апартамента на Тюнерман.

"Според полицаите телата са били преместени. Имало кървави следи по стълбите. И никой нищо не е видял. Толкова ли е евтин човешкият живот", пита Мустафа Йълмаз.

Германската полиция призовава всички, които са видели или знаят местонахождението на Томас Тюнерман да се обадят в полицията в Детмолд на телефон 05231/609-0 или в полицията в Билефелд на телефон 0521/545-0.