Пациентката в Германия е от Западна Африка и беше приета за изследвания в берлинска клиника по подозрения, че може да е заразена от Ебола, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

"Подозренията не са потвърдени", съобщиха от болница "Шарите", най-голямото здравно заведение в германската столица.

30-годишната пациентка, получила пристъп на болестта си на трудова борса в Берлин, всъщност страда от малария.

Вижте снимки >>>

Още вчера от болницата съобщиха, че клонят към различно обяснение и предположиха, че може да става за обикновен гастроентерит.
Трудовата борса, където жената е проявила симптоми на болестта си, първоначално беше поставена под карантина вчера следобед.

Повечето чиновници и търсещи работа бяха освободени достатъчно бързо, но няколко души, които са били в пряк контакт с пациентката, бяха подложени на изследвания.

В Германия бяха отбелязани няколко подозрителни случая след началото на епидемията от хеморагична треска, опустошаваща Западна Африка.
При никой от тях не беше установена Ебола.

Не са болни и двама души, пристигнали във Виена от Нигерия и приети в болница със съмнения за Ебола. Тестовете им са отрицателни.
Двамата са в болницата във Фоклабрук, централна Австрия.

Междувременно пациент, който може би е бил изложен на вируса, бе приет за лечение в клиника в Сакраменто, в американския щат Калифорния, предаде Франс прес. Той е поставен в изолация.

Правителството на Либерия обяви полицейски час от 9 ч. вечерта до 6 ч. сутринта като част от усилията на властите да се справят с разпространението на Ебола, предадоха световните агенции.

В Либерия, Сиера Леоне, Гвинея и Нигерия ебола вече уби 1229 души.
В Либерия жертвите са най-много - 466.

Същевременно Нигерия обяви пети смъртен случай на пациент, предаде Франс прес. Става дума за човек, който е бил един от първите, влезли в контакт с либерийския гражданин Патрик Сойър, внесъл Ебола от Либерия в Нигерия.
40-годишният Сойър, чиновник в либерийското министерство на финансите, пристигна в Нигерия на 25 юли и припадна на летището. Приет беше в болница в Лагос и почина пет дни по-късно. Трима души, които са били в контакт с него вече починаха.

Кот д'Ивоар, която не е засегната от епидемията, обяви, че преустановява до второ нареждане международните спортни прояви в страната.

Абиджан вече преустанови полетите на националната си авиокомпания до засегнатите от Ебола страни и нареди на всички авиокомпании да не превозват пътници от тези страни до Абиджан.