Атанас е баща на две деца. Роднини, близки и жители на селото са потънали в скръб и са потресени от нелепия инцидент.

Около полунощ снощи голяма компания е празнувала рождения ден на 6-годишно дете в питейното заведение в село Виноградец. След солидно количество алкохол, един от присъстващите Лазар Влайков, чичото на невръстния рожденик, е извадил законно притежавания си боен пистолет. Оръжието се оказало в ръцете на детето и от него бил възпроизведен неволен изстрел, който улучил собственика на заведението Атанас.

По първоначални данни куршумът е попаднал под лявата ръка на 47-годишния мъж и е довел до летален изход. Всички в селото са убедени, че става дума за злощастен и неволен инцидент. Починалият се ползва с добро име сред съселяните си.

Семейството му се състои от две деца, за които единствен родител сега остава съпругата на Атанас. Дъщерята му Деница е дългогодишна приятелка на син на друга известна фамилия в селото. За бъдещия зет на Атанас трагедията е огромна, тъй като преди години той намира баща си, минути след като се е самоубил с огнестрелно оръжие.

Председателят на Общинския съвет в Септември, Лазар Влайков е задържан след нелепия инцидент, при който 6-годишния му племенник уби с пистолет собственика на заведението във Виноградец.