Какао, Бедруум и т.н. - тихички през нощта. Иначе...., пише в поста си Валери Симеонов, след което публикува знаменит откъс от култовия филм "Вчера", озаглавен "Сега ше видите кон боб яде ли".



Вижте поста в twitter  >>>

Малко по-късно той съобщи в twitter, че е получил и интересен сигнал на мейла за нарушения в резерват Ропотамо. Публикува и снимка от резервата, където се рибарски мрежи до табела за забрана на риболов.

"Още около дузина сигнали за шумни дискотеки - действаме!" - завършва постът му.

Миналата седмица зам. министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов откри гореща телефонна линия за подаване на сигнали и жалби от туризма. На нея сигнали могат да се подават и от шума в заведенията.

Желаещите да подават сигнали и жалби могат да го направят на телефонен номер 02/940 3003 или на електронна поща signalitourism@government.bg.

Проверки с цел установяване на нарушения ще бъдат провеждани от институциите и по график под координацията на вицепремиера. Целта е летният туристически сезон да протече в спокойна обстановка, предлагаща на българските и чуждестранните туристи очаквания от тях комфорт.