Сайтът за участие в демонстрациите, наречен "Обединени за световна промяна", представя карта на над 400 демонстрации, които предстоят в повече от 45 страни. Интернет потребители предвиждат да се съберат на протести от Танзания до Хаваите, включвайки в инициативата и движението "Окупирай Уолстрийт" в Ню Йорк.

Същевременно все повече хората се включват в протестните акции в Ню Йорк. Вълната от недоволство стигна и до американската столица. Хиляди излязоха на шествие под надслов „Окупирай Вашингтон" с искане за справедливост на световните борси, защото бедността сред обикновените хора растяла.

Масови протести обхванаха и Италия. Хиляди ученици и студенти протестираха в цялата страна срещу бюджетните съкращения в образованието и цялостното му влошаване. В Милано демонстранти и сили на реда влязоха в сблъсъци пред сградата на провинциалните власти, около банки и в центъра на града. Участници в протестите се опитаха да влязат в някои сгради, но бяха отблъснати от полицията, което ги накара да хвърлят боя по фасадите.

В Рим близо 2000 души преминаха по улиците. Други подеха някои от лозунгите на испанското гражданско движение "Възмутените" и на протестиращите Уолстрийт. 3000 души протестираха в Торино. В Модена префектурата и банка бяха замеряни с яйца. Демонстрации имаше и в Неапол, Генуа и Бари.

В Гърция протестите не са спирали от месеци. Демонстрантите са против икономическите реформи, които предприема правителството, с цел да избегне фалит и да получи поредния транш от МВФ.