Така от МВР се надяват с помощта на колеги от Австрия да открият нови следи за убийството на младата жена, която бе удушена в нощта срещу 9 юли в Борисовата градина, съобщава в. "24 часа".

Резултатите от изследването ще се окажат решаващи за делото. Досега преки свидетели на убийството не са открити, а намерените веществени доказателства са косвени и недостатъчни, за да се твърди със сигурност кой е убиецът.

Още в началото на август стана ясно, че върху тялото на Яна са открити косми от ръцете, гърдите и половите органи на задържания за жестокото убийство Пламен Трифонов. В митохондриите обаче се съдържат данни от ДНК-то на собственика на космите, което трябва да покаже дали той точно е убиецът на момичето.

34-годишният Пламен Трифонов бе задържан в края на юли. Заедно с него МВР издирваше и още един заподозрян - 34-годишния Николай Русинов, който бе арестуван на летище София, след като бе обявен за общодържавно издирване.
Русинов обаче бе освободен от ареста, а прокуратурата обяви, че срещу него няма да бъдат повдигнати обвинения, тъй като не са събрани доказателства, които да сочат, че именно той е участвал по някакъв начин в жестокото престъпление.