Въпреки това той отрече семейството му да има нещо общо с убийството на 19-годишния Ангел Петров. "Ние не сме нападали никого. Тази група от екстремисти от 6 години се занимава с нашето семейство", допълни ромът.

Семейството на Кирил Рашков е подало десетки жалби за тормоз срещу тях. Запитан дали след този случай ще се изсели от Катуница, за което настояват българите от селото, Цар Киро категорично заяви: „Няма да се изселя. Ние също можем да ги принудим те да се изселят. Нека на тях да им тежат двата смъртни случая".

Междувременно стана ясно, че футболни фенове на пловдивските отбори „Ботев" и „Локо" тръгват към Катуница. Тези на "Локо" тръгват към селото в 17.00 часа, а ботевистите - след като свърши мачът „Ботев" - „Доростол - Силистра" в 19.00 часа. Очакват се футболни агитки и от София, които ще пристигнат в Пловдив към 20.00 часа.

Безредици в пловдивското село Катуница избухнаха на 23 септември и продължиха и днес, след като там беше убит 19-годишен младеж. Саморазправа между българи и роми вдигна на крак през нощта десетки полицаи, а днес разярени жители на селото щурмуваха имоти на Кирил Рашков - Цар Киро. При сблъсъците между жители на селото и приближени на Рашков пострадаха двама местни, а трима полицаи са със счупени ръце.

Избухналият бунт в Катуница взе втора жертва. 16-годишният Павел, който бе един от участниците в поход към махалата с именията на Цар Киро, е починал в Шокова зала на Университетска болница „Св. Георги" в Пловдив. По пътя към именията на Цар Киро на момчето му прилоша и припадна на метри от мястото, където снощи бе прегазен 19-годишният Ангел Петров. Линейка на Бърза помощ го откара в тежко състояние в болницата. Момчето е с присадено преди няколко години сърце, което не е издържало на напрежението, коментираха за Дарик очевидци на инцидента.