Снощи, около 20 часа, в дома му в Тетевен, са опитали да проникнат въоръжени лица. По думите на Петров, благодарение на бързата намеса на граждани, полицаи и хора, ангажирани със сигурността на мероприятието, не се е стигнало до „кървава престрелка". Това е терористичен акт, извършен по безпрецедентен начин за най-новата история на България, твърди бившата барета.

Алексей Петров не даде повече информация за случилото се, но заяви, че по време на инцидента той е бил в дома си заедно с целия предизборен щаб.

Според разказа на Алексей Петров, един от нападателите е поръчков свидетел по делото, лично инструктиран от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. На същия този свидетел са били обещани 500 хиляди лева, за да свидетелства срещу Петров.

„Имаме достатъчно данни, че това е провокация и тези хора са били инструктирани по телефона, дори по време на инцидента. Смятам, че за този акт отговорност носи лично премиерът Бойко Борисов, каза Алексей Петров. Официален сигнал за инцидента не е подаван.