След обещания на премиера са отпуснати средства за ремонт на стадиона в Пловдив, запазен е размерът на здравните осигуровки, подписан е тримесечен мораториум за АЕЦ "Белене", финансирана е първата фаза на завода за битовите отпадъци в София, публикувана е стенограмата от разговора му с руския премиер Владимир Путин, а вноската за пенсия не е вдигната с 3%.

Частично изпълнени са пет обещания на Борисов, цитира статистиката БГНЕС.
Неизпълнени са обаче 30 обещания, а по 71 изобщо няма движение. В изпълнение са 59.

На сайта са публикувани близо 400 обещания на управляващите. От тях процентът на изпълнените или частично изпълнените е 10%.
60% не са изпълнени или няма движение по тях. Останалите обещания са блокирани или се изпълняват.

От Фондация "14 януари", която поддържа интернет страницата, са забелязали и лека промяна в обещанията на членовете на кабинета и по-специално на премиера. В началото се обещаваха неща до края на мандата, а сега се обещава за след 2014 г., отбеляза Асен Генов от фондацията.

Сайтът ще проследи и предизборните обещания, които ще се дават до 23 октомври. Очаква се проектът да продължи поне до следващата пролет.

В последния месец от фондацията за трети път са отправили до всички министерства въпроси. Отговори обаче получили само от някои ведомства. Питали Външно министерство за намерението на министър-председателя да поиска 60 милиона долара от Либия - средства, които страната ни е изразходвала по случая с медиците, но така и не получили отговор.

Искали отговор от земеделското министерство за въвеждане на стандарта за виното, откъдето им казали, че има проект на нов Закон за виното и спиртните напитки.

Писано е и до социалното министерство за обещанието на Борисов правителството да гарантира високи заплати за IT-специалистите, но също не получават отговор.

От фондацията питат МВР за БОРКОР, за обещанието на премиера да бъдат проверени всички участници в скандалите със СРС и записите на разговорите на самия него, за обещанието през януари 2011 г. контрабандата с петрол да бъде преустановена, както и че елитни самбисти ще получават по-лесно работа в охранителните структури.
Конкретни отговори няма, а от МВР обясняват, че искането им може да бъде разгледано като неотговарящо по изискванията на Закона за достъп до обществена информация.

Oт 700 дни управление премиерът Бойко Борисов е прекарал 400 дни в рязане на лентички, изчисли преди време депутатът от Коалиция за България Антон Кутев.

Преди това Борисов пък каза, че е прерязал 2000 ленти и ще има още.