Донев: Минималната работна заплата е отживелица

stat
15:34  |  25 юни 2011 | Бизнес / Редактор Елица Петрова /  
Огнян Донев: Подробност е кога ще бъде увеличена минималната работна заплата Огнян Донев: Подробност е кога ще бъде увеличена минималната работна заплата
Сн.: БГНЕС

Минималната работна заплата е отживелица – такова мнение изрази в предаването „Седмицата” на Дарик шефът на Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България (КРИБ) Огнян Донев.
 „Обвързаността на минималната работна заплата с какви ли не неща и зависимостта на какви ли не неща в нашия живот от размера й, трябва да се прекъсне”, смята Донев.

„Съгласно наша анкета нямаме нито един зает във фирма, член на КРИБ, който да получава минимална работа заплата”, допълни той.

Според него е подробност кога ще бъде увеличена минималната работна заплата – дали от юли или септември: „Важното е, че се постигна такова споразумение. Правителството ще реши коя е точната дата. За нас е важно решението, че това ще се състои”.

„Дискусията как да се развива страната трябва да бъде осъществявана в тристранната комисия, в диалог, в който се търси консенсус между правителство, работодатели и синдикати. Всякакви други неща, които се предлагат от ляво, от дясно или от площада, не са нещо, което е полезно за икономиката на България”, коментира още Огнян Донев.

Последно в Бизнес


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.