Първата хакерска атака срещу "Сони" бе на 19-20 април. На 26 април от компанията признаха, че са откраднати лични данни на 77 милиона потребители на глобалната интернет мрежа на "Сони" за видеоигри "Плейстейшън нетуърк", припомня ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Японската компания уточни вчера, че е открила втория пробив в нейната мрежа за компютърни игри "Сони онлайн ентътейнмънт" на 2 май. Пробивът е довел до кражбата на 10 700 преки дебитни извлечения на потребители от Австрия, Германия, Холандия и Испания и на 12 700 номера на неамерикански кредитни или дебитни карти.

"Плейстейшън нетуърк" позволява на притежателите на конзоли за видеоигри да свалят игри и да играят срещу приятелите си. Мрежата на компанията "Сони онлайн ентътейнмънт нетуърк", която е станала жертва на последната хакерска атака, съдържа игри, които се играят по интернет на персонални компютри, уточнява Ройтерс.

Късно снощи "Сони" уточни, че са откраднати от сървърите на компанията имената, адресите, електронните пощи, датите на раждане, телефонните номера и друга информация на 24,6 милиона потребители на компютърните игри, както и остарели данни от 2007 година.

Говорител на подразделението на "Сони" за онлайн игри посочи, че услугата е спряна. Инцидентът принуди компанията да прекрати и услугата за игри на "Сони онлайн ентътейнмънт" към Фейсбук, добави Ройтерс.