Инцидентът стана в габровска дискотека призори в неделя, когато по време на спречкване между няколко души той бе намушкан 5 пъти с нож. Като по чудо острието не е засегнало важни органи на бореца и няма опасност за живота му. Той обаче все още е под наблюдение в реанимацията на болницата в Габрово.
В мелето пострада и брат му Петър, който е с леки порязвания на ръката. Техен приятел - 33-годишният Калоян Косев от Севлиево, също бе ранен с нож в крака и след операция се възстановява в болница.

Мъжът, който наръга 25-годишния борец, е 31-годишният културист Владимир Иванов от Габрово, съобщава в. "24 часа". Той бе арестуван половин час след инцидента в таванско помещение на блока на родителите му, където се укривал. При задържането оказал съпротива и се наложило полицаите да използват физическа сила. При обиска в дрехите му са открити 3 грама марихуана.
Иванов работи като охранител в Испания, но си дошъл в България за празниците. До този момент той не е регистриран за криминални прояви.

Треньорът на Мишо Ганев каза тази сутрин пред bTV, че заради възстановителния си период той сигурно няма да може да участва на европейското първенство по борба през март 2011 година.
"За съжаление плановете на Мишо ще се променят. При това положение той вероятно ще пропусне европейското през март, но после има световно първенство, което е квалификация за олимпийските игри".

"Мишо е много спокоен, весел човек. Дори, въпреки, че се смята, че борците са по-отворени, аз лично бих го определил като притеснително момче. Ако е станало нещо, той със сигурност е искал да предотврати скандала. Мишо никога не би направил конфликт. Подобно нещо може да го направи само психопат. Нормален човек няма да влезе с нож в дискотеката. Не знам как охраната го е пуснала. Мишо ми се обади вчера, искаше му се да ни успокои", заяви Симеон Щерев, цитиран от БГНЕС.

Спортист на 2010 година Станка Златева също определи Ганев като изключително скромно момче: "Това ще му коства много. Той е много добър и притеснителен човек. Дори се учудвам как са го накарали да излезе на дискотека".

Вчера от полицията съобщиха, че в скандала в дискотеката са участвали петима души. Първо се сбил човек от компанията на световния шампион, който след това се намесил.

Началникът на отделението по реанимация в габровската болница д-р Георги Иванов днес даде информация за състоянието на спортиста.
"Пациентът все още е в увредено състояние, но е със стабилни показатели. Ще остане под наблюдение при нас и вероятно след 1-2 дена ще го изпишем от реанимацията и ще бъде преместен в хирургията. По-сериозни са две рани - едната е в гърба, а другата е в корема. Възстановителният му период ще е около месец и половина, но след това ще може да продължи да се състезава", поясни лекарят.

По-късно днес кметът на Габрово Николай Сираков е посетил Ганев в болницата. Градоначалникът е бил трогнат от добротата на шампиона и от това, че не таи злоба.
Не се притеснявайте, такива неща се случват на много места в България. За съжаление този път се случи на мен", му казал пострадалият Михаил Ганев, предаде Дарик радио.

Последна актуализация в 14,20 ч.