Има професии, които изкривяват психиката. Това каза министър-председателят по повод на скандала лекарите от Горна Оряховица. По думите му, циничните думи, които са използвали лекарите, не са причина да бъдат осъдени. „Имам познати лекари и доктори, които имат такъв циничен език, които обаче са фантастични доктори. Все пак ако действията им са допринесли за това, трябва да ги осъдим възможно най-скоро, но ако ги съдим само за езика им...", коментира още той. Той обясни, че често ежедневната дейност изгражда жаргон на професията. „Много е тънка линията", каза още премиерът.

Вчера великотърновската окръжна прокуратура показа стенограма на телефонни разговори, проведени между директора на горнооряховската болница Миролюб Кожухаров и лекари от АГ-отделението в лечебното заведение. От разсекретената информация става ясно, че шефът на болницата и лекарите, които бяха задържани за 24 часа, са знаели, че бебето на 17-годишната девойка е родено живо, затова са се опитали да скрият този факт. Според наблюдаващия прокурор по случая Светослав Калчев, стенограмата е явно доказателство за умишленото умъртвяване на бебето, което е можело да оцелее, ако за него са били положени необходимите грижи.

„Още си ходя с „Nokia"-та от когато бях главен секретар"Това министър председателят коментира по Радио К2 относно скандала с депутатите, които излязоха по време на заседание на НС, за да отидат на коктейл, където трябваше да им бъдат подарени телефони за над 6000 лв, предаде агенция КРОСС. Премиерът обясни, че вече 10 години не е сменял телефона си. „За депутатите се срамувам. Това е, дето се вика, не толкова да видят тези телефони, а че са излезли от НС, докато се гледаше бюджета", каза той.

Относно изпратените български пожарникари в Израел, които да помагат за потушаването на пожара край Хайфа, Бойко Борисов каза: В рамките на няколко часа успяхме да оборудваме самолета да отиде до Израел. Това е жест, които се оценява от партньорите ни и приятелите ни. Не случайно Георгиева, която е брилянтен еврокомисар, със своите действия се наложи като абсолютен фаворит.