Около 500 тира от няколко дни са в очакване да преминат границата към България, съобщава БНР. Помощник валията на Одрин Али Дениз Сюрмен каза, че струпването на товарни автомобили се дължи на забавяне на обработката на товарите на Капитан Андреево. Той добави, че българските власти са обяснили, че проблемът е поради промените в ръководството на митниците, но се очаква положението да се нормализира в близките дни.

Вчера от митниците официално обясниха, че затрудненията са заради въвеждането на нов софтуер, което бави обработката на документите.

Същевременно продължават оплакванията на много турски тираджии от искането подкупите на българската граница. По думите им не е възможно да минеш през българската граница без да дадеш рушвет. Започнаха и масовите пътувания на турските гастарбайтери за ваканцията в Турция.
Само през последните 2 дни в страната са пристигнали над 10 хиляди турци, живеещи в други европейски страни. Струпване на автомобили има и на граничния пункт Лесово-Хамзабейли.

Около 200 тира останаха блокирани с часове на ГКПП Лесово вчера поради полицейска операция по задържането на подкупна митничарка. Тя е обвинена в длъжностно присвояване, съобщиха от МВР. 28-годишната Р. Д. е арестувана в момент на искане на пари, след едноседмично разследване, предизвикано от множество сигнали на граждани и фирми за системно изнудване на граничния пункт.