Над 4-километрова опашка от камиони, които чакат да преминат в Турция, се беше образувала на ГКПП Лесово по обяд заради среднощната операция на МВР. Около 200 тира се наредиха пред ГКПП-то, след като около 2 часа тази нощ работата била прекратена, съобщи БНР.
Пунктът вече работи
, но са нужни  няколко часа, за да преминат всчики автомобили, уточниха от МВР в ранния следобяд. 
От КАТ добавят, че няма инциденти и притеснение сред тираджиите.

Акцията на МВР е продължение на започналата миналата седмица на ГКПП-Капитан Андреево операция "Граница” срещу системно изнудване на шофьори за пари, при която бяха арестувани един граничен полицай и трима митничари. При днешната операция бе задържана дежурната митническа служителка. Тя е обвинена в длъжностно присвояване, съобщиха по-късно днес от пресцентъра на МВР. 28-годишната Р. Д. е арестувана в момент на искане на пари, след едноседмично разследване, предизвикано от множество сигнали на граждани и фирми за системно изнудване на граничния пункт.
Служителката е била засечена да иска сума в щатски долари на водач на ТИР, като в замяна обещала да „отмине” задължителната митническа проверка на документите за превозваната в камиона стока.

Междувременно на Капитан Андреево се оформи около 2 км опашка от българска страна. Причината бе нов софтуер на митницата, което доведе до по-бавна обработка на документите.

Около 20 часа движението на ГКПП Капитан Андреево и в двете посоки се нормализира. Няма струпвания на превозни средства. На влизане в страна се работи на два реда, а на излизане - на един.

Новината е актуализирана в 21 часа