Според екзитпол проучванията, цитирани от три полски телевизии, които работят с различни социологически агенции, председателят на Сейма Бронислав Коморовски води с 40,7, 45,7 или 46,2 на сто. Следван е от кандидата на "Право и справедливост" Ярослав Качински, брата на загиналия в самолетна катастрофа президент Лех Качински. Данните са него варират от 33,2 до 35,8, предаде БТА, като се позова на "Газета Виборча".
Избирателната активност е била 52-54%.

Президентът на Полша ще се избира на втори тур, който е на 4 юли, защото е ясно, че въпреки преднината си Коморовски не е успял да събере 51% от гласовете, за да бъде избран още на първи тур.

На балотажа борбата ще е за гласовете на избирателите, подкрепили днес кандидата на Съюза на демократичната левица Гжегож Напералски, за когото според екзитполовете са гласували 12-14 процента. Останалите седем кандидати имат по около 2 процента или по-малко.
Официалните резултати ще станат известни утре.

Коморовски заяви тази вечер пред свои привърженици във Варшава, че е щастлив, знаейки, че има подкрепата и доверието на милиони гласоподаватели, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. "В живота е като във футбола, продълженията са най-трудни. Да не забравяме това и нека мобилизираме всички сили за големия финал на 4 юли", каза той.

Извънредните президентски избори в Полша бяха организирани след смъртта на президента Лех Качински на 10 април при самолетна катастрофа край Смоленск, Западна Русия. При инцидента загинаха още 95 души, включително съпругата му Мария и представители на полския политически и военен елит.