Той чакаше да бъде изслушан отново от временната анкетна комисия по случая със скандалната поправка в Закона за наркотичните вещества и прекурсорите, либерализираща изображенията на наркотични вещества върху етикети на различни продукти. Поправката бе публикувана през март в "Държавен вестник" без указ на президента. По-късно гафът беше поправен след сигнал от президентството.
Днес срокът за работа на комисията бе удължен с месец.

"Кой съм аз, че да разпоредя промяна на стенограма", попита Катев, цитиран от БТА. Той добави, че депутатът от ГЕРБ Светлин Танчев е дошъл при него с лист с текст и той напълно съвпадал с прочетеното в пленарната зала.
Това се установило при прослушването на звуковия файл от заседанието. След това двамата информирали стенографите, които поискали листа, и Катев им го оставил.

Катев отрече да е казвал, че решението за поправката е съгласувано с председателя на здравната комисия Лъчезар Иванов, както твърдят разпитаните вече стенограф и началник на отдел “Финални текстове”.

Преди това от анкетната комисия бяха изслушани Танчев и Иванов. Името на първия се появи, след като на миналото заседание на комисията ръководителят на парламентарните стенографи Виолета Тасева поясни, че Танчев и Катев са я информирали за некоректно свалена стенограма. Според нея, те са й казали, че Лъчезар Иванов знае за случая.
 
Днес Танчев обясни, че е потърсил Катев, след като неговият сътрудник Слав Даскалов открил несъответствието. Танчев сметнал, че става дума за техническа грешка.
Затова се обърнах към секретариата, заяви пред комисията депутатът. По повод листа с текст на поправката, който дал, той не си спомнял какво точно е било написано.

Самият Иванов пък каза, че не е бил информиран за случая, а разбрал от медиите. По това време бил в чужбина.
 "От мига, в който аз съм подписал доклада, който съдържа първата поправка, за която после има и указ на президента, не знам какво се е случило", заяви депутатът.

Зам.-шефката на комисията Мая Манолова от левицата попита не му ли се струва нелогично един депутат от ГЕРБ да предприеме цяла акция на своя глава за промяна в закон, който вече е обнародван, без знанието на ръководството на парламентарната група. Иванов каза, че през годините назад са правени 12 поправки, без да са обнародвани, без указ на президента. Манолова веднага опонира, че нито една от тях не е смислова.
ГЕРБ трябва да стигне докрай в разследването на случая и всички замесени да понесат своята политическа отговорност, призова по-късно тя.

"Пламен Цеков, зам.-председател на парламентарната здравна комисия, заяви, че има 8 диоптъра очила и това е причината да изчете различен текст в пленарната зала. Светлин Танчев се позовава на свой сътрудник, който дори няма пропуск за парламента. Вероятно има извършена измама, дори престъпление, а звучи кухо, че управляващите се борят с престъпността, след като в самия парламент се извършват престъпления", коментира, възмутена, Манолова и поиска отзоваването им от парламента.