"Все едно ми падна камък, но предстои писането на мотиви, което няма да е лека работа. Има следваща инстанция по фактите, може допълнителни доказателства да бъдат събрани. Може другите да бъдат оборени, прогноза не мога да дам. Делото стана знаково поради обществено мнение или фигурите в него, но в крайна сметка не е много по-сложно от други процеси", заяви още съдийката от Софийски градски съд в интервю пред БТА.

В отговор на въпрос тя отговори, че не са й известни факти, които да свързват делото и повишението й в Софийския апелативен съд.
"Даже напротив, встъпването ми в Софийския апелативен съд беше забавено за да мога да гледам пълноценно делото", каза Паунова.

Запитана дали е била готова да си направи отвод, тя отговори: "Честно казано да, но не го направих".
Съдийката сподели, че първия момент, в който е искала да се откаже, е бил при ситуация делото да се гледа с абсурдни сцени - когато Красимир Маринов легнал на пейката.
По времена процеса, след операция от дискова херния, Големия Маргин всеки път идваше в съда с бастун или в дори инвалидна количка, носена по стълбите от бодигардове. В един от случаите, твърдейки, че изпитва силна болка и не може да остане седнал, той легна на пейката за подсъдимите.
Сега Паунова отказа да се ангажира с коментар дали Маринов е преигравал.

На въпрос дали е имало момент, в който е усещала натиск, тя отвърна: "Много добре съм наясно какво се случваше в общественото пространство. И, естествено, не мога да бъда изолирана от това общество и да живея в капсула, в която да нямам достъп до информацията и това да не рефлектира върху начина на разсъждение. Но би следвало човек, който гледа професионално на нещата, да отсява тази информация и да не се влияе от нея".

Съдийката директно заяви, че прокуратурата не е успяла да докаже обвинението си.  Помолена за коментар какво би казала на онези, които ще коментират зад гърба й, че е взела пари, за да оправдаете подсъдимите, тя отговори: "Как може да се защитава човек срещу нещо, което е неконкретно и е просто така казано в пространство? Не знам как да отговоря, защото няма конкретика. Но само заради говоренето е абсурдно".

По повод това, че в началото на съдебния процес й беше назначена охрана, Лада Паунова каза: "Безкрайно неприятно е човек да е с охрана. Категорична съм, защото това е вмешателство в личната сфера. Но от друга страна имах късмета да имам симпатична охрана и с тези хора и сега сме приятели".
Тя сподели, че това дело й е отнело много време и нерви и посъветва колегите си, които гледат подобно дела да имат здрави нерви. 

По-рано днес премиерът Бойко Борисов коментира, че не може братята Маргини да бъдат оправдани като поръчители, а останалите подсъдими осъдени като изпълнители.