От днес до 5 юни се спира движението на трамваи по бул. "Витоша" към кварталите "Иван Вазов" и "Борово", съобщи БТА, като се позова на Центъра за градска мобилност в София.
Забраната се въвежда заради строителството на метростанцията при НДК.

Според съобщението, от днес до 5 юни се закриват трамвайните линии с номера 1 и 7.
До 6 юни ще се движи автобус с номер 7ТМ. Неговият маршрут ще е от транспортния подлез на бул. "България" в кв. "Манастирски ливади", по бул. "България", бул. "П. Ю. Тодоров", ул. "Бяла черква", бул. "Витоша", бул. "България" до бул. "Черни връх", обратен завой на кръстовището и по бул. "България" - двупосочно.

Пак заради строителството на метрото до сутринта на 6 юни се забранява и движението на коли по бул. "Витоша" в участъка от бул. "Патриарх Евтимий" до бул. "Ген. М. Д. Скобелев" в посока бул. "П. Славейков". Забранява се и левият завой от бул. "П. Евтимий" към бул. "Витоша".

От днес пък се възстановява движението на трамваите по линия номер 3, спряно на 10 април заради ремонт на пътя и релсите в участъка между бул. "Константин Величков" и ул. "Хайдут Сидер".




Трамваите от кв. "Иван Вазов" и кв. "Борово" ще се движат по нова временна линия, чието изграждане ще започне следващия месец, съобщиха преди седмица от Столична община. След спирката при НДК трамваите ще влизат по ново трасе с дължина 790 метра - от пл. "Баба Неделя" по бул. "Ген. М. Д. Скобелев" до кръстовището при Петте кьошета. Така мотрисите по линии 1 и 7 ще имат връзка с бул. "Христо Ботев".

Според главния архитект на София Петър Диков скоро "Витошка" ще стане изцяло пешеходна улица.