Операцията е проведена вчера от служителите на дирекция “Вътрешна сигурност” и ОДМВР-Стара Загора, под ръководството на окръжната прокуратура.

25-годишният Д.П. е задържан, докато продава марихуана и хероин по време на работа. В частния му автомобил са намерени 80 грама канабис, разпределена в различни опаковки, и 2 грама хероин.
По време разследването е задържан и 23-годишният К.Д. от Стара Загора, който доставял на униформения наркотика, за да го разпространява.

С постановление на окръжната прокуратура на двамата е наложена 72-часова мярка “задържане под стража”.
Срещу полицая е повдигнато обвинение за разпространение на големи количества наркотици от длъжностно лице, за което Наказателният кодекс предвижда от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 до 100 000 лева.

Със заповед на директора на ОДМВР-Стара Загора Алекси Алексиев.
служителят е освободен от работа и срещу него е започнало дисциплинарно производство.
Охранителният полицай е бил с 2-годишен стаж в системата на МВР.

Алексиев уточни, че двамата са били задържани в близост до входа на полицията около 22 часа снощи. Има сведения, че  полицейският служител употребява наркотици. Той е бил под наблюдение около 20 дни  преди операцията. Не е установена негова връзка с организирана структура.

Първи за задържането на полицая съобщи тази сутрин вътрешният министър Цветан Цветанов. Той заяви, че трябва да има обща цел между всички институции - борбата с престъпностста, и обяви, че вече има воля за провеждане на операция "Магистрати".

Междувременно от Военноокръжната прокуратура в София съобщиха, че са повдигнали обвинения на старши лейтенант Николай Иванов Колев, офицер от поделение 28610-Горна баня. При операция на ДАНС и проукрори военен следовател е претърсил ползваното от Колев помещение във военно общежитие. Намерени и иззети са 23 стека цигари без бандерол, както и голямо количество патрони за пистолет "Макаров".
Колев е задържан с прокурорско постановление за 72 часа.
 

Вижте още снимки от задържането на полицая

Вижте и видео от операцията по задържането на полицая