Това съобщи Дамян Лазаров, председател на комисията, след срещата си с представителите на туризма във Варна и региона, предаде „Фокус”. Лазаров уточни, че ще се следи много стриктно за вписването на нощувките в хотелите, защото после потребителите много трудно биха могли да се оплачат за нарушаване на правата им. 

Тази година ще има и поляризация при хотелите – пълен „All inclusive” или на свободни пакети. Поради тази причина ще се обръща голямо внимание на категоризацията на хотелите.

Миналата година някои хотелиери са предлагали почивки в четиризвездни – тризвездни комплекси, но в някои от стаите са липсвали елементарни неща като минибарове, хладилници, дори и телевизори.
„Независимо, че ценовите равнища могат да слязат много на долу, то ние искаме да запазим нивото на качеството в хотелските комплекси”, коментира още председателят на КЗП.

През летния туристически сезон се очаква ръст от 5% спрямо миналата година за цялата страната, съобщи по-рано днес заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, цитиран от БТА. Той посочи, че до края на юни ще започне Комуникационната кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в България, ако премине без обжалвания обществената поръчка.

Целта е да се повиши информираността за пътувания целогодишно в страната. Предвидено е да се проведе и обществена поръчка за реклама в интернет. По думите на Маринов до края на месеца ще бъдат подписани договорите за реклама в Русия и Германия.

Много от чуждестранните туристи харесват това в България, че могат да съчетаят едновременно зимния ски туризъм със СПА туризма, отбеляза Иво Маринов. За популяризиране на СПА туризма Инициативен комитет организира СПА номинации на годината.