Премиерът смята, че сме най-добре в ЕС

stat
12:25  |  9 май 2010 | Политика / Автор Виктор Стефанов /    |  видео
Мъчим се да запушим дупките сами, каза в Южния парк Бойко Борисов по повод бюджетния дефицит Мъчим се да запушим дупките сами, каза в Южния парк Бойко Борисов по повод бюджетния дефицит
Сн.: БГНЕС
Видео: Бойко Борисов: Опитваме се сами да запушим дупките

В момента ние сме най-добре в ЕС. Ние в момента действаме така, че да не ни се налага някой с остена да ни подръчква отвън.

Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който се включи във футболен мач в Южния парк по повод Деня на Европа. Борисов игра в отбора на българските депутати срещу отбора на Европарламента.

Показваме, че сме дисциплинирана, здрава и силна нация, която разбира, че светът е в криза, прави си икономиите, прави си мерките и много по-бързо ще излезем от другите, допълни премиерът, цитиран от "Фокус".
Борисов смята, че в цяла Европа реформите са се забавили. По мнението му кризата е главно в социалната сфера – безработица, високи пенсии. „Съответно мерките, които наложиха – виждате – намаляват се разходи в публичния сектор, намаляваме на бюджетни заплати, намаляване на пенсии някъде, дори облагане с данъци, които преди не ги е имало. Виждате, че другите държави ги принудиха да вдигнат ДДС на 24, на 25% вече, докато за нас нищо не се казва – освен похвала. Така че трябва да се гордеем с това, което правим", категоричен е Борисов.

Кризата в Гърция е ясен пример за Бъгария, който показва колко е важно една страна да е част от европейското семейство. Гърция не се справя и цяла Европа със 110 милиарда евро, заедно се опитва да запуши техния дефицит.
"Имаме половин милиард евро дефицит в бюджета и се мъчим да запушим дупките сами. Затова трябва да се държим в европейското семейство заедно", коментира Борисов. 

Вижте видео от изявлението на премиера БорисовПоследно в Политика


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.