Премиерът смята, че сме най-добре в ЕС

stat
12:25  |  9 май 2010 | Политика / Автор Виктор Стефанов /    |  видео
Мъчим се да запушим дупките сами, каза в Южния парк Бойко Борисов по повод бюджетния дефицит Мъчим се да запушим дупките сами, каза в Южния парк Бойко Борисов по повод бюджетния дефицит
Сн.: БГНЕС
Видео: Бойко Борисов: Опитваме се сами да запушим дупките

В момента ние сме най-добре в ЕС. Ние в момента действаме така, че да не ни се налага някой с остена да ни подръчква отвън.

Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който се включи във футболен мач в Южния парк по повод Деня на Европа. Борисов игра в отбора на българските депутати срещу отбора на Европарламента.

Показваме, че сме дисциплинирана, здрава и силна нация, която разбира, че светът е в криза, прави си икономиите, прави си мерките и много по-бързо ще излезем от другите, допълни премиерът, цитиран от "Фокус".
Борисов смята, че в цяла Европа реформите са се забавили. По мнението му кризата е главно в социалната сфера – безработица, високи пенсии. „Съответно мерките, които наложиха – виждате – намаляват се разходи в публичния сектор, намаляваме на бюджетни заплати, намаляване на пенсии някъде, дори облагане с данъци, които преди не ги е имало. Виждате, че другите държави ги принудиха да вдигнат ДДС на 24, на 25% вече, докато за нас нищо не се казва – освен похвала. Така че трябва да се гордеем с това, което правим", категоричен е Борисов.

Кризата в Гърция е ясен пример за Бъгария, който показва колко е важно една страна да е част от европейското семейство. Гърция не се справя и цяла Европа със 110 милиарда евро, заедно се опитва да запуши техния дефицит.
"Имаме половин милиард евро дефицит в бюджета и се мъчим да запушим дупките сами. Затова трябва да се държим в европейското семейство заедно", коментира Борисов. 

Вижте видео от изявлението на премиера Борисов
Последно в Политика


28 г. след Голямата екскурзия раздорът е между мюсюлманите

През май 1989 г. започва една от най-големите изселнически кампании в историята, останала известна като Голямата разходка - на българските мюсюлмани към Турция.


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Можем ли да намалим катастрофите по пътищата? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?