Според добре осведомени източници в Белград е започнало финансово разследване, което трябва да установи богатството на Йосич, предаде Дарик радио.

Полицаите проверяват фирмите, в чиято приватизация той е участвал, недвижими имоти, банкови сметки, тайни сейфове в Сърбия и чужбина, инвестиции на сръбските сътрудници и милионери от чужбина, с които Йосич е работил.
Финансовата полиция, както твърди белградският вестник “Блиц“, ще разследва и бизнес връзките и сътрудничеството на Сретен Йосич с бизнесмени, които са участвали в приватизацията в Сърбия, между тях са българският бизнесмен Христо Ковачки и израелският милионер Моти Зисер.

Ще бъде много интересно да се разкрият корените на приятелството между българския бизнесмен Христо Ковачки и Сретен Йосич, се казва в обширна статия на сръбското списание "Време" за връзките на сръбския наркобос и българския престъпен свят, публикувана преди година. Според статията, Ковачки, който е собственик на няколко мини и електроцентрали в Сърбия твърди, че със Сретен Йосич го свързва само и единствено приятелството, но не и бизнеса. В същото време обаче Ковачки през последните години закупи двадесетина компании в Сърбия, сред които “Невена“ - Лесковац, завода от Крушевац “Траял“, “Нова гума“ от Рума, мините за въглища в Ковина, съобщава още изданието и уточнява: Работниците в тези заводи още от миналата година (2008-а) не получават заплати.

Заповедта за финансовото разследване на Сретен Йосич е дадена от Специалния съд срещу организираната престъпност, а процедурата се води от групата за финансови операции при сръбското МВР. Правната основа за разследването са обвиненията, че Сретен Йосич стои начело на организирана престъпна групировка, която за милион евро е организирала убийството на собственика на хърватския седмичник “Национал“ Иво Пуканич и неговия сътрудник през октомври 2008 година.