Инцидентът е станал вчера в 16.20 часа, докато малкият Владимир Мирославов си играел със свои приятели на стадиона в граничното градче. Кучето, порода питбул, било разхождано от собственика без каишка и намордник. Питбулът се спуснал към едно от момчетата, Влади се изплашил, побягнал и кучето го нападнало.
По информация на БТА собственикът наскоро излязъл от затвора.

Момчето първо е било настанено в болницата в Кула с разкъсно-контузни рани по лицето, шията, главата и лявата ръка. Няма опасност за живота му, но раните са инфектирани и заради това по-късно е транспортирано в МБАЛ "Света Петка" във Видин. Там е настанено в хирургическото отделение, назначено му е лечение с антибиотици и противобясна ваксина, предаде БНР.

Детето е стресирано и не говори. Дядото на пострадалото дете, който днес стоеше до леглото на внука си, заяви, че ще съди собственика на питбула Владо Минков, защото това не е първият случай на нападение над деца.

На мъжа е съставен акт от полицията за административно нарушение. По случая е образувана преписка, уточниха от МВР.

В края на април 10-месечно бебе беше нахапано от ротвайлер в София. Тогава се разбра, че максималната глоба, която може да бъде наложена на собственика на кучето, е 200 лева. Тъй като това не е първият инцидент със същото животно, се търсят законови начини то да бъде умъртвено.

В същото време кабинетът предвижда законови промени, с които умишленото и противозаконно умъртвяване или причиняване на тежко и трайно увреждане на животно да се наказва с лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 5000 до 15 000 лв.