"The Mall" в София отвори в 9 часа за първи път врати за посетители. Сградата се намира на бул. “Цариградско шосе”, на 5 км от центъра на столицата и на 6 км от летище “София”. На 66 000 кв.м са разположени 185 магазина на чуждестранни и български марки, ресторанти и места за забавление.

След освещаването на "The Mаll", Франк Уайтинг, управляващ мениджър на най-новия търговски комплекс, пусна в небето стотици балони. След това покани с „Добре дошли” нетърпеливите клиенти в шопинг центъра.

Снощи премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова прерязаха лентата за ВИП откриването на "The Mall". Това събитие показва, че въпреки кризата нещата в София си вървят прекрасно, коментира министър-председателят.

Докато премиерът и кметът разглеждаха мола, паяци на Столичния инспекторат успяха да вдигнат за три часа 24 коли, паркирали на зелените площи край новия  комплекс. По същото време други шест собственици са глобени на място за неправилно паркирани автомобили, а на трима са съставени актове. Търговският комплекс има над 2000 паркоместа.

Вижте снимки от отварянето на мола