Животното ще бъде лекувано в специализирана клиника в Мюнхен. Там известният протезист Дитер Пфаф ще му сложи протези, предаде БЛИЦ. Лечението ще надзирава дружество “Германо-българска помощ за животните”.

През март неизвестен отсече и четирите лапи на 5-годишната Мима и вцепени с жестокостта си цяла България. Седмица след това Мима бе осиновена от жена в Русе.

Снимка на осакатеното куче обиколи медиите в България и в чужбина. Нещастието й предизвика невиждана обществена реакция у нас. Групата във Фейсбук събра 285 хиляди членове с искане за законова поправка, която да регламентира влизането в затвор при особена жестокост над животни, както е в цяла Европа. Протестиращите внесоха петиция в парламента, в която настояха насилниците над животни да се наказват с лишаване от свобода от 1 до 5 години.

В отговор на широката обществена вълна министърът на земеделието Мирослав Найденов съобщи, че са готови промените в Наказателния кодекс (НК), инкриминиращи насилието над животни. При проява на особена жестокост, водеща до смърт или трайни увреждания на животното, наказанието, което се предвижда е затвор от 1 до 3 години и глоба от 5000 до 15000 лв.