Строежът на АМ ”Люлин” се претупва

stat
10:16  |  19 април 2010 | Общество / Автор Надежда Христова /  
Проверява се дали работниците на магистрала ”Люлин” са имали обезопасителни колани Проверява се дали работниците на магистрала ”Люлин” са имали обезопасителни колани
Сн.: БГНЕС

На автомагистрала "Люлин" нещата се размиват отдавна и едва ли виновните за скорошния смъртен случай при изграждането й ще си получат заслуженото.

Това каза председателят на регионалната структура на КНСБ в Перник Наташа Ангелова по повод смъртта на трима работници при строежа на магистралата, предаде БНР. По думите на Ангелова работата на фирмата за строителен надзор, както и на двамата координатори по безопасност и здраве, назначени от фирма "Мапа Дженгиз", също е неясна.

Малко преди 22 ч. в събота при наливане на бетон на една от колоните на аутобана край пернишкото село Големо Бучино кофражът не издържал и се откъртил. Заедно с него от около 25 метра височина са паднали трима турски работници. Пилол Шайен (42 г.) и Темел Елтиалдъс (46 г.) загинали на място. В неделя сутрин в пернишката болница почина и 40-годишният Бюджемин Атешли.

Има вероятност работниците, които са пострадали при срутването на конструкцията на магистрала "Люлин", да са работили без обезопасителни колани и без надзора на инженера, който трябва да следи техническия процес. Това каза зам.-областният управител Георги Шарлачки, цитиран от zaPernik.com
"Основно инцидента се свързва с бързането и претупването на нещата. Доколко качествено се строи, могат вече да се произнесат компетентните в тази насока", каза Шарлачки. 

"Образувано е дело по член 123 от Наказателния кодекс за смърт по непредпазливост и в момента случаят се разследва. Делото е срещу виновни лица, но повече не можем да кажем. Разпитахме доста свидетели, но повече няма как да ви кажем", каза от своя страна прокурор Дилян Деянов.
Последно в Общество


Европейската отбрана на фокус при визитата на Меркел

Основните теми на разговорите при визитата на Меркел в София ще са свързани с миграцията и общата европейска отбрана, отбеляза за Дир.бг Даниел Стефанов.