Искането за отстраняване от длъжност е, за да се осигури "обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото", предаде БТА.

Седем обвинения, а не три
, както беше съобщено вчера, са повдигнати на градоначалника - за злоупотреба със служебно положение, нецелево разходване на бюджетни средства и за съставяне на документ с невярно съдържание.

Като кмет Йордан Лечков не е спазил решение на Общинския съвет за продажбата на битака в града и щетите само по неустойките са близо 1 млн. лв. Той се опитал да въздейства и върху бившия шеф на данъчното Петко Дюлгеров, за да прикрие резултати от ревизии на определени фирми. 

Освен това кметът е подал в кадастралната служба заявление с неверни обстоятелства. Поискал е да бъде издадена скица на 30-ина декара земя, като посочил, че е общинска, а в терена бил включен дори парцел на Горското. Става дума за земя край с. Бяла в Балкана. Направил го е в полза на бизнесмени, твърдят разследващи.

Очаквам скоро да ме обвинят и за падащите звезди, заяви пред в. "Стандарт" Лечков. Целта е да бъда отстранен от поста, коментира още бившата футболна звезда пред в. "Труд".


Вижте видео от изявенирто на окръжната прокуратурата в Сливен