Той отбеляза, че Тел Авив ще стане главна мишена на всеки следващ военен конфликт поради голямата гъстота на населението в града. Заместник-министърът на отбраната призова да започне незабавно обща подготовка за извънредни ситуации на населението в централните райони на Израел.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху вчера изрази съмнения в ефективността на санкциите, с които да бъде наказан Иран заради ядрените му амбиции. "Съмнявам се дали тази програма ще причини дори и най-малък ущърб“, посочи Нетаняху на пресконференция в Ерусалим, намеквайки за усилията на Вашингтон за предприемане на нови санкции срещу Иран в Съвета за сигурност на ООН. Израел е убеден, че ислямисткият режим в Техеран разработва ядрено оръжие под прикритието на програми за гражданско приложение на атома, и затова не изключва военни удари срещу Иран.
"Ядрените оръжия са много, много сериозен проблем. Дори и примитивните ядрени оръжия могат да попаднат в ръцете на терористи и последиците за цялото човечество биха били страховити“, подчерта израелският премиер.

В същото време стана ясно, че Израел възнамерява да поддържа политиката си на неопределеност, относно ядрената политика на страната. Това заяви преди дни зам.-външният министър на страната Дани Аялон. "Тази политика на неопределеност е един от стълбовете на израелската национална сигурност и американците я смятат за много важна", заяви Аялон пред военното радио. През изминалите четири десетилетия, позицията на израелските правителства беше, че еврейската държава няма да е първата, която ще въведе атомно оръжие в Близкия Изток. Но чуждестранните военни експерти смятат, че Израел разполага с арсенал от 200 атомни бомби.

Израел в момента е главната заплаха за регионалния мир в Близкия Изток, заяви вчера турският премиер Реджеп Ердоган по време на посещението си в Париж. "Ако някоя страна използва несъразмерни сили в Палестина, в Газа използва фосфорни снаряди, ние няма да кажем "браво", заяви турският премиер, говорейки за израелската офанзива от януари 2009 г. срещу контролираната от движението ХАМАС Ивица Газа.

Израел и САЩ остават разделени във връзка с изграждането на еврейски селища, заяви също вчера Бенямин Нетаняху. Той не даде знак, че разрешаването на спора около селищата, който влоши отношенията между Израел и неговия най-близък съюзник, е близко.
“Продължаваме дискусиите“, каза той, имайки предвид диалога с администрацията на американския президент Барак Обама. “Не съм казал, че нямаме разногласия. Има неща, по които сме съгласни, и такива, по които не“, добави израелският премиер без да навлиза в подробности.