Това съобщава АП, като се позовава на румънския вестник "Адеварул".

"Това бебе е плод на любовта между мен и бъдещия ми съпруг, който междувпрочем тежи само 70 кг. Желаех това дете с цялото си сърце, въпреки жертвите", заявява след раждането щастливата майка. Бащата на бебето е 36-годишен.

Детето е родено с цезарово сечение и тежи 2,9 кг, заяви говорителят на Университетската болница в Букурещ Богдан Попеску. 25-годишната Виктория била транспортирана от три екипа пожарникари от селото й в южна Румъния до столицата, защото местната болница не разполагала с легла за свръхтежки пациенти.

Според говорителя на болницата майката трябва да бъде следена много внимателно от лекарите, тъй като страда от заболяване на щитовидната жлеза и е възможно да има постоперативни усложнения. Хирургът, оперирал Виктория, заявява, че операцията е била доста рискова, защото майката се е нуждаела от четири пъти повече упойка от колкото пациент с нормално тегло.

Румънката е една от най-тежките жени, родили здрави бебета в света. През август 2008 година тежащата 255 килограма британка Лин Солт роди тризнаци.