Телата на 41-годишната Славка Найденова и 8-годишния й син Пол Уилсън бяха открити в дома им в Дейл Сити, малко след 23 часа в понеделник местно време, от нейния втори съпруг, съобщава "Вашингтон Екзаминър".

Според сайта Inside Nova, цитиран от БГНЕС, убийството очевидно е планирано. „Случаят все още се разглежда, но изглежда планирано убийство“, съобщава Пол Ебърт от местната прокуратура. Той отказва да даде подробности по случая. Съпругът на Найденова изглежда извън подозрение.

Междувременно от полицията съобщиха, че една жена е задържана по подозрение за убийството на Славка Найденова. 47-годишната Наталия Уилсън е обвинена за двете убийства в деня, след като Найденова и синът й са открити мъртви. Полицията смята, че Наталия Уилсън е познавала жертвите и е задържана без гаранция, съобщи Inside Nova. Полицията съобщи, че няма признаци за влизане с взлом в дома, закупен от Славка Найденова през 2000-а година. Според американските медии тя е собственик на жилището, но не е ясно дали това е бил постоянният й адрес.

Съседите на убитата разказват, че рядко са виждали жената и детето да излизат, но определят бащата Лестър като приятен човек. Той работел в строителството и се хващал на каквато му попадне работа. Найденова притежавала няколко недвижими имота и плащала ипотеките им, като ги отдавала под наем на имигранти, твърди Inside Nova.

Синът Пол Уилсън е учил във втори клас в училище "Mary G. Porter" в Уудбридж. Говорител на училището посочи, че кризисни съветници са вдигнати на крак и писмото с информация за инцидента е било изпратено на родителите.

„Изразяваме най-дълбоките си съчувствия на семейството и приятелите на Пол Уилсън и майка му, г-жа Славка Найденова“, заяви управителят на училището Дарси Уайтхед. Съседи разказаха, че са чули изстрели в къщата на Найденови.

В София бащата на убитата - Павел Найденов, каза, че тази нощ е бил информиран за появилата се информация в медиите за трагичния инцидент. Той заяви, че задържаната за убийството, е втората съпруга на бащата на внука му, предаде bTV.

Самият Илия Павлов бе убит с един куршум в сърцето от снайперист на 7 март 2003 г. пред входа на централата на „Ем Джи корпорация“ в София. И досега убийството остава неразкрито.

Заместник-министърът на външните работи Марин Райков потвърди информацията за двойното убийство. Той обясни, че посолството ни е било осведомено за инцидента от „наш сънародник, който е използван от американските власти при процедурите по установяване на фактите, тъй като той е бил преводач”, предаде "Фокус".

Вижте снимки