По този повод в града е пристигнал журналист от София, убеден, че семейството е сред жертвите на взрива, се казва в информацията, цитирана от БТА.

Според вестника в момента са установени всички живеещи в сградата с номер 20, но не така стоят нещата с тези от съседната сграда, с номер 18. За нея се знае кои са били постоянно живеещите или наемателите от партера и четири етажа, но все още няма пълна яснота колко души и кои точно са обитавали петия етаж. Така се появи хипотезата, че там се е намирало българско семейство, за което никой не се е обадил.

Тази нощ търсенето на жертви сред отломките на разрушената от експлозията сграда продължи. Сутринта не бе съобщено за новооткрити загинали. Според източници в Лиеж вероятно до утре вечерта трябва да стане напълно ясно има ли още жертви освен откритите досега 12, от които седем не са идентифицирани.

Взети са ДНК проби от роднините на едната жена, за която се предполага, че е загинала при експлозията на жилищната сграда в Лиеж, съобщи по-рано пред "Фокус" говорителят на Министерството на външните работи (МВнР) Драговест Горанов. Материалът тепърва ще се сравнява, за да бъде установена евентуалната смърт на българката.
Предполага се обаче, че са загинали и още трима български граждани и процедурата по сравняване на ДНК проби за тях предстои. Подозренията си за четирима загинали българи споделиха две спасени при инцидента българки.