Полицията издирва да задържи и Николай Маринов-Малкия Маргин, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов по БНТ. В сряда  ще стане ясно дали МВР и Прокуратурата има достатъчно основание за 72-часово задържане на Маргините и Сако. 

Полицията и ГДБОП задържа тримата във връзка с убийството на Боби Цанков, каза градският прокурор Николай Кокинов.

Тук не говорим за убийството, а за това, което беше начертано като действия на днешното съвещание между Прокуратурата и МВР. Така че в тази посока в момента вървим към полицейски задържания в рамките на 24 часа на тези лица и може би в процеса на работата могат да бъдат задържани и други лица, за да се проведат съответните чисто полицейски действия”, коментира министър Цветанов пред "Фокус".

По-рано министър Цветанов съобщи, че полицията провежда операции в офисите на „Бул Инс“, къща на „Беловодски път“ в кв. "Бояна" и "Царско село".  Те започнаха само няколко часа след показнато убийство Боби Цанков, предаде БНТ. Спецчасти на МВР  нахлуха в офисите в бизнес сградата на застрахователна компания „Бул Инс“ срещу столичния хотел „Кемпински - Зографски“. Сградата се намира на бул. „Джеймс Баучър“ и стана известна, след като в един от асансьорите й беше взривен босът на СИК и съдружник на братята Маргини Стоил Славов. Там се  намират и офисите на братята Маргини.

Действията на полицаите били на базата на показанията на един от пострадалите при стрелбата, предаде БТА. Според БНТ преди години Боби Цанков е успял да излъже и братя Маргини с 400 000 лева. "Това беше човек, който беше готов да предаде всеки един", каза още репортерът на БНТ по повод убийството на Боби Цанков.

Цял следобед министър Цветан Цветанов присъства на съвместно съвещание на МВР и Прокуратурата по повод убийството на Боби Цанков. Предполагаше се, че би могло да се случи нещо подобно при такива добри полицейски операции, каза  вътрешният министър пред журналисти. Той посочи, че в момента има напрежение в престъпния контингент и от МВР искат да го приведат в известност, за да противодействат на подобни процеси. Министърът не коментира въпрос дали Цанков е бил важен източник на полицията. Преди това градският прокурор на София Николай Кокинов каза, че посещенията на Боби Цанков в прокуратурата не били заради заплахи към журналиста, а по професионални проблеми, но не уточни какви.

По темата за обиските в "Царско село" и "БулИнс" Цветанов каза, че те са част от полицейските операции, "които трябва да се случат".

Все още няма основно заподозряно лице за убийството, както и версия за него. По три версии се работи за убийството на известния радиоводещ Боби Цанков, съобщи градският прокурор Николай Кокинов,

Боби Цанков бе застрелян от упор около 12,30 часа днес във вход на жилищна кооперация на бул. "Александър Стамболийски" . При престрелката бяха ранени двамата му охранители - те са във ВМА без опасност за живота. Стрелците са избягали от мястото. На мястото на убийството бяха открити 15 гилзи.

"За да се случи едно нещо, което е станало днеска, аз съжалявам, че се е случило, трябва да има някакъв мотив, причина, за да го направиш", каза по бТВ соченият за наркобос Стефан Бонев-Сако. "Дайте да помислим като нормални хора – какво ми е направил Боби Цанков – че бил написал някаква книга? Ами, да пише Боби колкото иска. Мен какво ме интересува? Плюс това, нито съм някакъв герой от книгата....  Аз нямам нищо общо с това нещо", изтъкна той. 

През ноември миналата година Боби Цанков съобщи, че е получил смъртни заплахи от Сако и че е бил преследван с кола от него в столицата. Тогава Боби Цанков каза, че е потърсил помощ от полицията. Самият Стефан Бонев бе задържан за кратко в полицията.