Съдът определи, че при необходимост за реда в съдебна зала ще се търси съдействието на "Съдебна охрана", съобщи БГНЕС. Съдебният състав се мотивира с Конституцията, която гарантира личния живот на всеки гражданин, дори и подсъдим. Същевременно магистратите се позоваха и на презумпцията за невиновност. В същото съдебният състав покани в съдебна зала репортери и граждани, защото делото е от обществена значимост.
На днешното съдебно заседание, продължило около 30 минути, показания даде свидетелят Николай Веселинов Маринов, който в периода 2001 – 2002 година е бил митнически инспектор в Митническо бюро Горубляне. Съдът се извини на свидетеля Николай Маринов, че поради съвпадения в имената е бил сбъркан с Малкия Маргин.
Така или иначе, свидетелят заяви, че нищо конкретно не си спомня от работата си в митницата заради изминалото време. Той заяви, че не познава Ангелина Димитрова, освен от медиите. По искане на прокуратурата в съдебна зала бяха прочетени показанията му, дадени пред следовател от Националната следствена служба.
Двама турски граждани, призовани като свидетели, не се явиха днес, което бе причина делото да не продължи. 
В края на съдебното заседание стана известно, че вдовицата на Констанин Димитров е платила над 358 хиляди лева данъчни задължения към НАП - София. На предходно съдебно заседание съдът отблокира част от средствата на фирмата й "Борогруп", за да може да си плати данъчните задължения.
Ангелина Димитрова е подсъдима за контрабанда на над 100 вноса на дрехи и обувки от Турция на стойност около 700 000 лв., при което е използвала фалшиви фактури. Това е ставало в периода 1 март – 30 април 2000 г., като основен помощник на Димитрова е бил Цветан Василев- Цецо Хафти - един от приближените на Косьо Самоковеца. Аферата се разплита, след като по време на разследването се установява, че фирмата, посочена като изпращач на стоките от Турция, никога не е осъществявала внос в България.
Вдовицата на Самоковеца е обвинена и в пране на пари.
Делото ще продължи на 29 януари.

Вижте видео от Софийски градски съд