Дянков: 4 банки вече понижиха лихвите

stat
14:14  |  18 ноември 2009 | Бизнес / Автор Георги Брандийски /    |  видео
Очаквам през следващите 2-3 месеца лихвите да продължат да падат, прогнозира Симеон Дянков Очаквам през следващите 2-3 месеца лихвите да продължат да падат, прогнозира Симеон Дянков
Сн.: БГНЕС
Видео: Дянков: Можем реално да очакваме намаление на лихвите по кредитите

В последната седмица четири банки започнаха да свалят лихвите, особено на кредитите за покупка на жилища, каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в Министерския съвет, цитиран от БТА.
Това става с известно закъснение от 3-4 месеца след падането на риска за страната. Сега има по-добри условия за банките да получат ресурс на по-ниски лихви от своите централи, допълни Дянков.
Очаквам през следващите 2-3 месеца този процес да се засили, защото обикновено по-малките банки искат пари на тримесечие и на полугодие, обясни той.
Реално държавният бюджет не дължи пари за стари отпуски, както е в случая със служители в БАН, които имат по 500-600 неизползвани дни отпуск, каза министър Дянков. Може би е необходима промяна в административна наредба и всички звена да дават отпуска на своите служители в рамките на закона, посочи той.

Вижте видео от изявлението на министър Дянков
Последно в Бизнес


Радев обречен да трупа точки

Първите 12 месеца на президента Румен Радев показват устойчиви нива на доверие от около 60% и на недоверие – около и под 30%.